Om oss

Hovås Begravningsbyrå

Hovås Begravningsbyrå startades 2016 av familjen Ekenved, som i fyra generationer arrangerat begravningar i göteborgsområdet med Lundblads Begravningsbyrå som första byrå redan 1924.

Hos oss på Hovås Begravningsbyrå vill vi vägleda dig i en svår stund och hjälper till med begravningar i Hovås, Billdal, Askim, Kullavik, Särö, Kungsbacka och Onsala med omnejd. Vi följer dig hela vägen, från första samtalet till själva gravsättningen och stöttar och avlastar dig precis så mycket eller lite du vill. Med stor respekt för varje situation utformar vi ett minnesvärt avsked utifrån både dina och din närståendes önskemål.

Vi vill att du ska få begravningen, ditt avsked, så personligt som möjligt. Oavsett om det är i kyrkan, vid havet eller hemma i trädgården. Och oavsett vilken tro du eller din närstående har. En begravning har inga givna mallar och vi kan utforma begravningen precis som du önskar. Vi kan erbjuda nytänkande likaväl som traditionella begravningar och är öppna för alla dina önskemål.

Det personliga mötet är mycket värdefullt för att lära känna dig och förstå vilka behov du och övriga närstående har. Vi lyssnar och vägleder så att du känner dig trygg.

Vi har nära samarbete med alla våra kyrkor och kapell i vårt upptagningsområden, Askims kyrka, Mikaelskyrkan, Billdals kyrka, Släps kyrka, Särö kyrka samt StorGöteborg med kranskommuner. Sedan finns även våra kapell där det kan hållas både kyrkliga och borgerliga begravningar. Närmast hittar vi Ambjörnhagens kapell på Billdals kyrkogård. Mer centralt i Göteborg på Västra kyrkogården finns S:t Markus och S:t Lukas kapell. Finns som sagt väldigt många fler kyrkor och kapell i vårt upptagningsområde och självklart är vi även där och har begravningar.

Ring oss gärna för att boka ett besök och säkra att vi är på plats. Ibland lämnar vi kontoret för exempelvis en begravning. Självklart gör vi även hembesök. Du kan också nå oss dygnet runt på telefon.

Hitta hit:
Vårt kontor ligger på baksidan av Kodakhuset bredvid Balans Yoga. Utanför dörren till kontoret finns parkering där de två första timmarna är avgiftsfria, likaså i P-huset i samma byggnad. Bussen Rosa Express stannar vid stationen Brottkärrsmotet.

Våra medarbetare

Vi finns här för dig

Du kan alltid kontakta oss per telefon, mail eller ett fysiskt möte. Vänligen kontakta någon av oss medarbetare för en fortsatt dialog.

Ett textblock
SBF

Vi är medlemmar i SBF

I en svår stund är det av yttersta vikt att man kan lita på begravningsbyråns kompetens. Vårt medlemskap och vår auktorisation hos Sveriges Begravningsbyråers Förbund är en trygghet för dig som kund.

Att vara en auktoriserad begravningsbyrå innebär högt ställda krav både på begravningsbyrån och byråns medarbetare. Bland annat krävs att varje medarbetare genomgår en omfattande auktorisationsutbildning hos SBF och även löpande vidareutvecklar sina kunskaper.

Läs mer om auktorisationen här.

SBF